Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ευλάμπιος και Ευλαμπία

Η Georgia, κατά κόσμον Γεωργία, μαζί με τη Γιώτα έφτιαξαν τον Ευλάμπιο και την Ευλαμπία.


Ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι που δεν χωρίζουν ποτέ. Ακόμα και στα καλλιστεία μαζί δήλωσαν συμμετοχή. Η δουλειά τους είναι να κρατούν τις πόρτες με την πλάτη τους για να μην χτυπάνε με τον αέρα και ακούτε μπαμ-μπουμ αλλά και να καλωσορίζουν τους κλέφτες.
Έφτιαξαν επίσης την αγαπημένη Ντόρα των παιδιών σε κουδουνίστρα.


Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Οι δίδυμες και η άλλη.






Κορίτσια του παρθεναγωγείου έκανε η Μαρία της μαμάς. Μακρύ μανίκι, γιακαδάκι κλειστό εώς επάνω, τα μαλλιά πλεξούδες και η φούστα μακριά μέχρι τον αστράγαλο, με φουρώ από μέσα.




Μέσα από το φουρώ υπάρχει σακούλα και μπορεί όποια την αποκτήσει να βάζει εκεί την πυτζάμα της ή ό,τι άλλο θέλει.




Άλλο ένα δίδυμο από τη Δώρα και τις φίλες της. Η πρώτη, με φόρεμα στο χρώμα του ουρανού και της θάλασσας με κεντημένες χάντρες στο κάτω μέρος.




Η δεύτερη της βγήκε χαμηλοβλεπούσα και ντροπαλή.




Να τη και η κοκκινοσκουφίτσα, με το καλαθάκι της γεμάτο καλούδια για τη γιαγιά της. Τι θέλει όμως στη θάλασσα η κοκκινοσκουφίτσα; Μα πώς θα πάει στα κουκλοκαλλιστεία χωρίς να κάνει τα μπάνια της στην όμορφη θάλασσα του Αγίου Βασιλείου;









Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Κουκλοκαλλιστεία



 
Φίλες μας, οι Αντωνοπουλίτσες πάντοτε βρίσκονται σε αναζήτηση δημιουργικών ιδεών , στιγμή δεν ησυχάζουν, λεπτό δεν αδρανούν, πως θα μπορούσανε άλλωστε, αφού οι ανάγκες των παιδιών, που στηρίζει αποκλειστικά το ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ  ΙΔΡΥΜΑ είναι καθημερινές και αδιάλειπτες….
Σας παρουσιάζουμε κατά καιρούς εικόνες των δραστηριοτήτων μας , προκειμένου να λαμβάνετε γνώση των προσπαθειών μας και να μας ενδυναμώνετε με  τα θετικά σας σχόλια, την εθελοντική σας προσφορά, τη συμμετοχή σας με οποιονδήποτε τρόπο στις δράσεις μας, τις ιδέες σας, την ηθική και υλική υποστήριξή σας…δηλαδή τα πολυτιμότερα πράγματα που έχουμε ανάγκη !!! Πέρα όμως από την κάλυψη των αναγκών, η ψυχολογική πίεση των γεγονότων των τελευταίων ημερών,  μας παρακίνησε  να πάρουμε την απόφαση,  να ξεκινήσουμε ένα νέο δημιουργικό δρώμενο…. Επεξεργαστήκαμε πολλές ιδέες, συσκεφθήκαμε, εξετάσαμε και τέλος καταλήξαμε !!! Κούκλες !!! Χειροποίητες κούκλες !!! Ποιο κοριτσάκι δε μεγάλωσε παρέα με μία τουλάχιστον κουκλίτσα, πάνινη, πλαστική, πορσελάνινη, φθηνή ή ακριβή, απλή ή ομορφοστολισμένη και  ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με πλήθος από αξεσουάρ να τη συνοδεύουν…
Στη θύμησή μας ήρθανε οι εικόνες των παιδικών χρόνων, η λαχτάρα των μικρών κοριτσιών για τις κούκλες , τα αγαπημένα παιχνίδια, τη φροντίδα, ακόμη και τα τραγούδια/ποιήματα ….

«΄Εχω μια κούκλα στο κουτί , μία κούκλα στο καλάθι
 και άλλη κούκλα σαν κι αυτή, στον κόσμο δεν υπάρχει !!!
 Της έμαθα το α, το βι, το ένα, δύο, τρία,
 και τα μονά και τα ζυγά και όλη τη σοφία !!!»
 Η ιδέα μας ενθουσίασε και  ανυπόμονα τη μοιραζόμαστε μαζί σας !!!

΄Εχουμε την χαρά και την τιμή να διοργανώσουμε τα πρώτα  Καλλιστεία Χειροποίητης κούκλας 

Ναι.... ναι...  πολύ καλά διαβάσατε "Καλλιστεία Κούκλας" αποφάσισαν να κάνουν Οι Αντωνοπουλίτσες οι Χρυσοχέρες, καλλιστεία στα οποία οι χειροποίητες κούκλες όλων σας θα μπορούσαν να πάρουν μέρος!!!!

Μην σας απασχολήσει το πως θα είναι ντυμένες...... ούτε από τι θα είναι φτιαγμένες, σε αυτά τα καλλιστεία μπορούν να λάβουν μέρες  "κούκλες χειροποίητες"  χρηστικές ή διακοσμητικές,  από κουρέλια ή από μετάξια, από οτιδήποτε υλικό χρησιμοποιεί ο καθένας (ύφασμα, ξύλο, πηλό, μέταλλο....) γιατί είναι σίγουρο ότι όλες με την παρουσία τους σε αυτή την οργάνωση θα προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση στην προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Οι κουκλίτσες που θα ετοιμάζονται θα φωτογραφίζονται και θα αποστέλλονται στο mail  της Βίκυς (vicdroso@gmail.com) για να αναρτώνται σε αυτή την    σελίδα και να μπορούν να κριθούν από την ελλανόδικο επιτροπή!!!!!!

Η εκδήλωση θα γίνει στις αρχές του 2016, την ημερομηνία και τον τόπο που θα γίνουν τα καλλιστεία θα σας τα ανακοινώσουμε λίγο αργότερα από αυτή την σελίδα η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς, καθώς επίσης και λίγο αργότερα θα σας ανακοινώσουμε και το που θα μπορείτε να στέλνετε τις υποψήφιες καλλονές

Μέχρι τότε βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε "κούκλες", κούκλες αγάπης και προσφοράς!!!!