Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΤΣΑΝΤΑ : Το απόλυτο γυναικείο αξεσουάρ !!!!

Oι Αντωνοπουλίτσες, έχοντας υπόψιν τη ρήση του κοινωνιολόγου Ζαν Κλώντ Κάουφμαν «Μία τσάντα μπορεί να χωρέσει μέσα της όλα τα συναισθήματα του κόσμου» και γοητευμένες από τις άπειρες δυνατότητες που υπάρχουν για την κατασκευή μιας χειροποίητης τσάντας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε μία εκδήλωση στην πόλη μας, με θέμα «Χειροποίητη Τσάντα»
Καλούμε λοιπόν, όλες τις φίλες που θα θελήσουν να συμμετέχουν στην εκδήλωση αυτή, προσφέροντας έστω μία χειροποίητη τσάντα, να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και τη δημιουργική τους διάθεση για να κατασκευάσουν με οποιοδήποτε υλικό, σε οποιοδήποτε μέγεθος, σχέδιο και  χρώμα, μία μοναδική τσάντα με την υπογραφή  τους, με την παράκληση να αποστείλουν σχετική φωτογραφία στο www.antonopoulitses.blogspot.gr
Οι τσάντες που θα συγκεντρωθούν, θα εκτεθούν το Φθινόπωρο και θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.  
Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε περισσότερες και λεπτομερέστερες πληροφορίες, στο μεταξύ φίλες μας, ξεκινήστε να δημιουργείτε, οι Αντωνοπουλίτσες ξεκινήσαμε ήδη!!!



Λένε ότι: « Η τσάντα κάνει τη γυναίκα» και η αλήθεια είναι ότι η τσάντα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας εμφάνισης. Γύρω στον 14 ο αιώνα, γίνεται η πρώτη αναφορά εξωτερικής τσάντας στην ιστορία. Σύμφωνα με αυτήν οι Αιγύπτιοι ήταν αυτοί που φόρεσαν πρώτοι ένα είδος τσάντας, που για εκείνη την εποχή έμοιαζε με μία σακούλα δεμένη γύρω από τη μέση. Όσο πιο πλούσιος ήταν κάποιος …τόσο πιο ωραία σχέδια είχε πάνω της αυτή η πρώτη μορφή τσάντας.

  http://fashionway.gr/wp-content/uploads/2009/12/rete.jpg

Μπορεί να μας χωρίζουνε αιώνες από την αιγυπτιακή τσάντα του 14ου αιώνα, όμως θα διαπιστώσετε ότι δεν έχουνε αλλάξει και πολλά πράγματα…η συγκεκριμένη. άνετα θα μπορούσε να συμπληρώσει μία έθνικ ή κάζουαλ εμφάνιση μιάς γυναίκας ακόμη και σήμερα….



ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΕΓΕΝΕΤΟ
 

Το παλιό τζιν του γυιού μου έγινε τσάντα με τις τσέπες του, τέσσερις τον αριθμό, μπρος και πίσω. Η καρφίτσα που συγκρατεί τη ζώνη μπορεί να φορεθεί σαν κόσμημα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή.






Τέσσερα διαφορετικά κομμάτια από ύφασμα επιπλώσεων έγιναν τσάντα. Και εδώ μια καρφίτσα για το πέτο σας. Τα χερούλια είναι έτοιμα. Θα σας πω από πού τα αγόρασα...






 Ένα γιλέκο καπιτονέ έγινε τσάντα με χρυσά χερούλια.


 

Και τώρα είπαμε να κάνουμε και κάτι με δέρμα. Η πλέχτρα της παρέας έπλεξε με το βελονάκι με σπάγγο δύο κομμάτια. Είχαμε και το δέρμα, στο οποίο ανοίξαμε τρύπες με το ειδικό εργαλείο (δεν ξέρω πώς το λένε) και μετά το ράψαμε με τη βελόνα. Το λουλούδι που το στολίζει είναι καρφίτσα (και για το πέτο σας) από δέρμα, αχάτη και μαργαριταράκια. Έχει θέση για το κινητό σας, εσωτερικό τσεπάκι και κρίκο με μακρύ κορδόνι για τα κλειδιά σας, για να μην ψάχνετε να τα βρείτε.



 


31 σχόλια:

  1. Αγαπημένη μου Νικολίτσα με ενθουσιασμό χαιρετώ την ιδέα ΄΄τσάντα΄΄ οι οποίες είναι όλες υπέροχες . Είμαι σε θέση να σου πω ότι έχω φτιάξει αρκετές τσάντες για παζάρια και με χαρά σου λέω ναι,ναι μαζί σας και εγώ.Καλά κάνατε και το κοινοποιήσατε νωρίς !!!!
    Φιλάκια πολλά και γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου σε ευχαριστώ που θα μας βοηθήσεις.Το λέμε από τώρα ,γιατί έρχεται καλοκαίρι ,και με τη ζέστη όλες χάνονται σε βουνά σε θάλασσες, και στα χωριά τους.Εκει που θάναι η κάθε μιά , ας σκέφτεται και τις τσά ντες μας.
      Φιλάκια πολλά και και από μένα.

      Διαγραφή
  2. Νικολίτσα μου βλέπω ότι μαζεύτηκες από τις βόλτες και έπεσες με τα μούτρα στην δουλειά.... και τι δουλειά φανταστική θα έλεγα!!!!!!!!! Το ότι θα είμαι μαζί σου και σε αυτή την προσπάθεια νομίζω πως ήδη το γνωρίζεις.... όπως ίσως να γνωρίζεις πως η τσάντα είναι κάτι που λατρεύω!!!!!! Μπορεί να μην μπορέσω να στείλω σύντομα φωτογραφίες γιατί φεύγοντας για διακοπές η επικοινωνία μέσω internet είναι μάλλον αδύνατη.... σίγουρα όμως θα δουλεύω για το παζάρι σας!!!!!!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου σε ευχαριστώ που και αυτή τη φορά θα είσαι κοντά μας.
      Βίκυ μου μη μας λες τόσα καλά λόγια γιά τις τσάντες μας και πάρουν τα μυαλά μας αέρα.Ξέρεις εδώ στην Πάτρα φυσάει και πολύ ,οπότε κάτι από σένα κάτι από τον αέρα ,αυτό το λίγο μυαλό που διαθέτουμε ,θα το χάσουμε..Ευχομαι καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους σας.Θα σε περιμένουμε ανανεωμένη και με καινούργιες ιδέες.Φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Τι ομορφιές είναι αυτές;;;; Οι τσάντες αγαπημένο αξεσουάρ και τόσο απαραίτητο....όταν μάλιστα είναι χειροποίητες, μοναδικές και τόσο καλόγουστες όπως οι δικές σας.... υπάρχει γυναίκα που να μην ονειρεύεται να τις αποκτήσει;;;; Θα εμπνευσθώ και με τη βοήθεια της μαμάς, ελπίζω να δημιουργήσω κι εγώ μία χειροποίητη τσάντα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου σε ευχαριστούμε γιά τα καλά σου λόγια.Μη μας λες τόσα καλά λόγια και καβαλήσουμε το καλάμι που λένε.Και είμαστε και πολλές και που θα βρούμε καλάμια?Εφτού ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ έχει πουθενά?Φιλιά πολλά στην γλυκιά σου τη μανούλα που θα μας βοηθήσει.Φιλιά.

      Διαγραφή
  4. Καλορίζικο το blog!!
    Πολύ ωραία ιδέα το μπαζάρ με τις τσάντες!!!
    Πιστεύω να μπορέσω να συμμετέχω κι εγώ!!!
    Φιλάκια
    Νεφέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νεφελη μου ευχαριστούμε γιά τις ευχές σου.Προσπαθούμε όλες να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.Θα χαρούμε πολύ αν μπορέσεις να συμμετέχεις και συ.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικολίτσα μου καλορύζικο και καλοτάξιδο το μπλόγκ σας ,άργησα να σας ευχηθώ ,αλλά είμαι δικιολογημένη γιατί φτιάχνω τσάντες!!!!!.πολύ ομορφες οι δικες σας !!!καλή συνέχεια ...θα τα πουμε....φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξία μου ευχαριστούμε γιά τις ευχές.Μιας και φτιάχνεις τσάντες,σου δ
      ίνουμε ελευθέρας,που λένε.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Καλορίζικο το νέο σας μπλοκ!
    Καλό καλοκαίρι με όμορφες δημιουργίες, όπως αυτές που συνάντησα στο κατώφλι σας!καλώς σας βρίσκω!φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εουχαριστούμε γιά τις ευχές.Στο εργαστήρι μας η δουλειά προχωράει.Οτι τελειώνουμε θα σας το δείχνουμε.Φιλιά.

      Διαγραφή
  8. Γεια σου Νικολίτσα μου!!!!
    Τι ωραία ιδέα!!!!!
    Σίγουρα θα φτιάξω κι εγώ γιατί μου αρέσουν πολύ οι τσάντες!!
    Και πρώτα ο Θεός μπορεί να έρθουμε και στο παζάρι σας!
    Φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου γειά σου.Ελπίζω με την βοήθεια όλων σας να βγεί και αυτή την φορά κάτι καλό.Οσο γιά το αν θα έρθετε, αυτό είναι δεδομένο Τώρα που σπιτοθήκαμε και μεις και να μην έρθετε δεν γίνετε..Αλλωστε σας περιμένει και ένα σπίτι που πρέπει να το αερίσετε.
      Φιλιά σε όλη την παρέα.

      Διαγραφή
  9. Καλώς σας βρίσκω όλες τις φίλες και εσένα Νικολίτσα.
    Ο σκοπός σας αλλά και η ιδέα για την έκθεση με τις τσάντες μου αρέσουν πολύ και θα προσπαθήσω κάτι να ετοιμάσω κι εγώ.
    Να είστε καλά, καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου σε ευχαριστούμε.Περιμένουμε και την δική σου βοήθεια όποτε μπορείς και όσο μπορείς.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  10. καλοριζικο!!υπεροχη ιδεα!!θα προσπαθησω και γω...να φτιαξω....καλη συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Irριδα ευχαριστούμε γιά τις ευχές.Προσπάθησε και συ και θα δεις ότι κάτι καλό θα βγεί .Και μεις πρώτη φορά κάνουμε τσάντες.Τώρα ότι βλέπουμε μπροστά μας ,γιά τσάντα το βλέπουμε.Χα χα χα.
      φιλιά.

      Διαγραφή
  11. Τώρα μόλις σας βρήκα και με μεγάλη μου χαρά θα ετοιμάσω κάτι κι εγώ. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερινάκι μου ποτέ δεν είναι αργά.Εμείς καινούργιες είμαστε στη γειτονιά.Με αφορμή την Τσάντα θα μας δωθεί η ευκαιρία να γνωριστουμε και καλίτερα.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  12. Κι εγώ..κι εγώ θα κάνω και θα στείλω.Να έρθω είναι αδύνατον μα θα τα στείλω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α χτίδα μου γειά σου.Πολύ θα θέλαμε να μας έρθεις και συ μαζί με τα πράγματα που θα κάνεις. δΔεν πειράζει όμως .Μπορεί να συναντιθούμε στην Αθήνα όταν έρθω και να τα πούμε από κοντά.
      Φιλιά

      Διαγραφή
  13. Γεια σας, Αντωνοπουλίτσες!
    Έκανα ανακοίνωση της προσπάθειας σας στην ομάδα μου "Τσάντες με βελονάκι"
    https://www.facebook.com/groups/235891343284094/
    Ελπίζω να υπάρχει ανταπόκριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή φίλη γειά σου.Ευχαριστούμε γιά την ανακοίνωση.Ελπίζουμε και μεις ότι θα υπάρχει ανταπόκριση.Ιδωμεν
      Φιλιά

      Διαγραφή
    2. Ρωτάνε τα κορίτσια που μπορούν να στέλνουν τις τσάντες (Διεύθυνση) και μέχρι πότε (Ημερομηνία).

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή φίλη γειά σου. Η έκθεση θα γίνει 11-12 Οκτωβρίου και τις τσάντες μπορείτε να τις στέλνετε στη διεύθυνση:
      Ν. Αντωνοπούλου
      Διομείας 18, 263 32
      Πάτρα

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα Αντωνοπουλίτσες,

    πολύ καλή ιδέα σας για τις τσάντες και πιστεύω ότι θα έχετε μεγάλη ανταπόκριση.Θα το ανεβάσω και εγώ στο μπλογκ μου(natapakomyxri.blogspot.gr) και θα κάνω και εγώ δειλά δειλά την πρώτη εμφάνισή μου σε φιλανθρωπικό μπαζάρ.Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aγαπητή φίλη καλώς μας ήρθες.Ευχαριστούμε που θα μας γνωρίσεις και στις φίλες σου.Οταν βοηθάς σε ένα μπαζάρ στην ουσία βοηθάς κάποιους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη,Η χαρά και η ικανοποίηση γιά σένα θα είναι μεγάλη.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα! Σας βρήκα λοιπόν, μπράβο για τη προσπάθεια σας! Θα χαρώ να βοηθήσω και εγώ. Περιμένω νέα λοιπόν! Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ δεν ξέρω να ράβω και στενοχωριέμαι γι αυτό, ξέρω όμως να ζωγραφίζω,οπότε μάλλον θα ζωγραφίσω κάτι και μετά θα το δώσω να το μετατρέψουν σε τσάντα!
    Κάτι ια προσπαθήσω να κάνω πάντως!!!
    Να είσε καλά και καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή σας μέρα. ! Θα ήθελα να στείλω και γω μια τσάντα. Ποτε λήγει, και πού θα την στείλω. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή