Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Απ'όλα έχει ο μπαξές.




Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που ξεκινήσαμε το blog μας. Όλο αυτόν τον καιρό ανταλλάσσαμε επισκέψεις για να γνωριστούμε καλύτερα. Μαζί με μας, γιορτάζει και η φύση.


Όμορφες κατακόκκινες παπαρούνες


Ρολογιές



Κίτρινοι κρίνοι


Μήπως ξέρει καμιά σας πώς λένε αυτό το τόσο χαριτωμένο και εύκολο φυτό που φυτρώνει κάθε χρόνο μόνο του;






Και η στερλίτσια ή πουλί του παραδείσου, γεμάτη εξωτικά λουλούδια:



Κάποιο πουλάκι έκανε στη φωλιά του τρία αυγά. Το χρώμα τους είναι μεταξύ πράσινου και μπλε αν βλέπω καλά.


Μετά από λίγες μέρες βγήκαν δύο πουλάκια, το τρίτο αυγό χάθηκε.



Όταν πήγαινα να τα δω η μαμά τους πετούσε λίγο πιο πέρα και έβγαζε μια παραπονιάρικη φωνή.


Μετά από μια εβδομάδα σηκώθηκαν και άρχισαν να βγάζουν φτερά.

Περιμένοντας τη μαμά τους να τα ταίσει










Μετά το φαγητό, ξεκούραση.

Περιμένουμε να μας πείτε τι πουλιά είναι.

Με τη βόλτα μας στη εξοχή, παρά λίγο να ξεχάσουμε και τη δική μας γιορτή.

















Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις Αντωνοπουλίτσες, τις χρυσοχέρες, όμορφες, έξυπνες, προκομμένες, τσαχπίνες, ταλαντούχες, ευφάνταστες και λίγα λέω, χαχαχα.

Αυτά λοιπόν και περιμένουμε τις απαντήσεις σας.

17 σχόλια:

  1. Χαίρομαι πολύ που σας γνώρισα Αντωνοπουλίτσες μου.
    Να είστε καλά και να τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμα.
    Το λουλούδι το ξέρω, αλλά δεν θυμάμαι πως το λένε, από πουλιά, δε σκαμπάζω.
    Περιμένω να δω τι θα είναι.
    Φιλάκια πολλά και του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι μεις χαιρόμαστε που σας γνωρίσαμε και τα λέμε. Ολα δεν μπορείς να τα ξέρεις Ρένα μου.Ασε τίποτα και γιά καμιά άλλη.Τι πουλί είναι θα σας το πω την άλλη εβδομάδα.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  2. Πολύχρονο να είναι το blog σας γεμάτο δημιουργίες και αγάπη και να ομορφαίνει τη γειτονιά μας!!! Να είστε καλά και όλες οι Αντωνοπουλίτσες οι χρυσοχέρες, οι τσαχπίνες που είναι έτοιμες πάντα να προσφέρουν!!
    Και του χρόνου με υγεία!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ Στέλλα μου.Και συ νάσαι καλά και να μας επισκέπτεσαι.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  3. Να τα εκατοστήσει το ιστολογιό σου
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά στο blogάκι σας κορίτσια. Να είσαστε όλες καλά και να δημιουργείτε!!! Το φυτό που φωτογραφίσατε το λένε βούκισο. Υπάρχει και στο σπάνιο χρώμα του λευκού. Τα πουλάκια δεν ξέρω πως λέγονται. Όλα τόσο μικρά μοιάζουν μεταξύ τους. Πολλά φιλιά και αγκαλιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου όλα τα κορίτσια των ..ηντα και βάλε σε ευχαριστούν γιά τις ευχές.Το βούκισο το μάθαμε και συ την άλλη εβδομάδα θα μάθεις και τα πουλάκια.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  5. Aντωνοπουλίτσες πολύχρονο το μπλοκοσπιτάκι σας κι εσείς πάντα ακούραστες και δημιουργικές να εργάζεστε, να χαμογελάτε, να ενισχύετε και να στηρίζετε τα παιδιά !!! Η ταυτότητα του φυτού αποκαλύφθηκε, περιμένω τα αποτελέσματα για τα πουλάκια !!! Φιλιά σε όλες σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kλαυδία μου ευχαριστούμε για τις ευχές σου.Περιμένουμε κιάλλες φίλες να μας πουν τι πουλάκια είναι.
      Φιλιά από όλες μας.

      Διαγραφή
  6. Πολύχρονο το σπιτάκι σας Χρυσοχέρες μου, πάντα να είστε καλά να δημιουργείτε και να προσφέρετε!!!!! Το φυτό δεν το ήξερα..... τα πουλάκια όμως αν κρίνω από το χρώμα των αυγών, αλλά και από το μέρος που βρέθηκε η φωλιά (την φωλιά τους την φτιάχνουν σε κήπους ή στα δάση, και είναι πάντα τακτοποιημένη και σε σχήμα μπολ) είναι κοτσύφια.... που θα σας μαγέψουν με το εντυπωσιακό κελάηδισμα τους που είναι δυνατό, καθαρό και μελωδικό!!!!!!! Πολλά φιλιά σε όλες σας!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου ευχαριστούμε γιά τις ευχές σου. Και γω έμαθα το όνομα του φυτού αλλά πολύ φοβάμαι ,μέχρι του χρόνου που θα ανθίσει πάλι θα τόχω ξεχάσει.Οσο γιά το πουλί ,την άλλη βδομάδα θα το μάθετε.
      Πολλά φιλιά.

      Διαγραφή
  7. Χρονια πολλα και δημιουργικα φιλες μας.. παντα έτσι να είστε... τσαχπίνες και ομορφες με γελαστά πρόσωπα και καρδιές.. με προσφορά...αγαπης.... το λουλουδι δεν το ηξερα να είναι καλα η Ελενη .. που το είπε... οσο για τα πουλακια... καλέ; τι ομορφες φωτο..... εχουν πλακα με ανοιχτο το στομα......και όπως λέει η ποδηλατισσα απο πανω μου μαλλον για κοτσιφια πρόκειται...να είστε ολες καλά και να απολαμβανετε παντα οτι κανετε... καλη και ομορφη εβδομαδα να έχετε φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρονια πολλα και δημιουργικα φιλες μας.. παντα έτσι να είστε... τσαχπίνες και ομορφες με γελαστά πρόσωπα και καρδιές.. με προσφορά...αγαπης.... το λουλουδι δεν το ηξερα να είναι καλα η Ελενη .. που το είπε... οσο για τα πουλακια... καλέ; τι ομορφες φωτο..... εχουν πλακα με ανοιχτο το στομα......και όπως λέει η ποδηλατισσα απο πανω μου μαλλον για κοτσιφια πρόκειται...να είστε ολες καλά και να απολαμβανετε παντα οτι κανετε... καλη και ομορφη εβδομαδα να έχετε φιλακιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου ευχαριστούμε για τις ευχές. Μάθαμε το όνομα του φυτού ,περιμένετε την άλλη εβδομάδα να σας πούμε και το όνομα του πουλιού.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  9. Να είναι αμέτρητες οι αναρτήσεις σας, να είστε πάντα δημιουργικές και λατρεμένες.Τα αυγά και τα πουλάκια με άφησαν με ανοιχτό το στόμα!Φοράω τη ποδιά της κουζίνας που μου έφτιαξες και σε θυμάμαι Νικολίτσα μου κάθε φορά!Καλημέρα όλη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχτιδένια μου μόνον εσύ μπορείς να κάνεις αμέτρητες αναρτήσεις.Η ποδιά κυρία μου ήταν γιά τον καλό σου, όχι γιά σένα.Η μήπως τώρα λόγω κτήματος δεν μαγειρεύει ?
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή