Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Κουκλοκαλλιστεία



 
Φίλες μας, οι Αντωνοπουλίτσες πάντοτε βρίσκονται σε αναζήτηση δημιουργικών ιδεών , στιγμή δεν ησυχάζουν, λεπτό δεν αδρανούν, πως θα μπορούσανε άλλωστε, αφού οι ανάγκες των παιδιών, που στηρίζει αποκλειστικά το ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ  ΙΔΡΥΜΑ είναι καθημερινές και αδιάλειπτες….
Σας παρουσιάζουμε κατά καιρούς εικόνες των δραστηριοτήτων μας , προκειμένου να λαμβάνετε γνώση των προσπαθειών μας και να μας ενδυναμώνετε με  τα θετικά σας σχόλια, την εθελοντική σας προσφορά, τη συμμετοχή σας με οποιονδήποτε τρόπο στις δράσεις μας, τις ιδέες σας, την ηθική και υλική υποστήριξή σας…δηλαδή τα πολυτιμότερα πράγματα που έχουμε ανάγκη !!! Πέρα όμως από την κάλυψη των αναγκών, η ψυχολογική πίεση των γεγονότων των τελευταίων ημερών,  μας παρακίνησε  να πάρουμε την απόφαση,  να ξεκινήσουμε ένα νέο δημιουργικό δρώμενο…. Επεξεργαστήκαμε πολλές ιδέες, συσκεφθήκαμε, εξετάσαμε και τέλος καταλήξαμε !!! Κούκλες !!! Χειροποίητες κούκλες !!! Ποιο κοριτσάκι δε μεγάλωσε παρέα με μία τουλάχιστον κουκλίτσα, πάνινη, πλαστική, πορσελάνινη, φθηνή ή ακριβή, απλή ή ομορφοστολισμένη και  ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με πλήθος από αξεσουάρ να τη συνοδεύουν…
Στη θύμησή μας ήρθανε οι εικόνες των παιδικών χρόνων, η λαχτάρα των μικρών κοριτσιών για τις κούκλες , τα αγαπημένα παιχνίδια, τη φροντίδα, ακόμη και τα τραγούδια/ποιήματα ….

«΄Εχω μια κούκλα στο κουτί , μία κούκλα στο καλάθι
 και άλλη κούκλα σαν κι αυτή, στον κόσμο δεν υπάρχει !!!
 Της έμαθα το α, το βι, το ένα, δύο, τρία,
 και τα μονά και τα ζυγά και όλη τη σοφία !!!»
 Η ιδέα μας ενθουσίασε και  ανυπόμονα τη μοιραζόμαστε μαζί σας !!!

΄Εχουμε την χαρά και την τιμή να διοργανώσουμε τα πρώτα  Καλλιστεία Χειροποίητης κούκλας 

Ναι.... ναι...  πολύ καλά διαβάσατε "Καλλιστεία Κούκλας" αποφάσισαν να κάνουν Οι Αντωνοπουλίτσες οι Χρυσοχέρες, καλλιστεία στα οποία οι χειροποίητες κούκλες όλων σας θα μπορούσαν να πάρουν μέρος!!!!

Μην σας απασχολήσει το πως θα είναι ντυμένες...... ούτε από τι θα είναι φτιαγμένες, σε αυτά τα καλλιστεία μπορούν να λάβουν μέρες  "κούκλες χειροποίητες"  χρηστικές ή διακοσμητικές,  από κουρέλια ή από μετάξια, από οτιδήποτε υλικό χρησιμοποιεί ο καθένας (ύφασμα, ξύλο, πηλό, μέταλλο....) γιατί είναι σίγουρο ότι όλες με την παρουσία τους σε αυτή την οργάνωση θα προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση στην προσπάθεια που καταβάλουν οι άνθρωποι του ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Οι κουκλίτσες που θα ετοιμάζονται θα φωτογραφίζονται και θα αποστέλλονται στο mail  της Βίκυς (vicdroso@gmail.com) για να αναρτώνται σε αυτή την    σελίδα και να μπορούν να κριθούν από την ελλανόδικο επιτροπή!!!!!!

Η εκδήλωση θα γίνει στις αρχές του 2016, την ημερομηνία και τον τόπο που θα γίνουν τα καλλιστεία θα σας τα ανακοινώσουμε λίγο αργότερα από αυτή την σελίδα η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς, καθώς επίσης και λίγο αργότερα θα σας ανακοινώσουμε και το που θα μπορείτε να στέλνετε τις υποψήφιες καλλονές

Μέχρι τότε βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και φτιάξτε "κούκλες", κούκλες αγάπης και προσφοράς!!!!






28 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα , που να θυμουνται οι μικρες τις δικές μας πανινες χειροποιητες κούκλες που συνηθως μας εφτιαχνε η γιαγιά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΄Είναι καιρός λοιπόν να μάθουν και οι νεώτερες με τι κούκλες παίζαμε εμείς. Αν και γω ποτέ δεν έπαιξα με κούκλες. Η γιαγιά μου ,μου έλεγε ότι ο θεός έκανε λάθος και με έκανε κορίτσι.Τώρα λοιπόν που απόκτησα και εγγονή θα βγάλω τα αποθημμένα μου.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  2. Η πιο όμορφη πρόσκληση.Θα στείλω και την δική μου κουκλίτσα, είναι από τις δημιουργίες που λατρεύω. Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου πολύ χαιρόμαστε που σου άρεσε η ιδέα με τις κούκλες.Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις δημιουργίες σου που θα είναι όνομα και πράγμα.
      Φιλιά.

      Διαγραφή
  3. Κούκλα μου αγαπημένη,
    λέγε μου να σε χαρώ,
    πώς τα πέρασες καημένη,
    μοναχή τόσον καιρό;

    Έκλαιγες, καλό κουκλάκι,
    πλαγιασμένο στο κουτί
    όπως κλαίει το μωράκι
    που τη μάνα του ζητεί;

    Τώρα ήρθα και σε πιάνω,
    σε κρατώ στην αγκαλιά
    και στα χείλη σου επάνω
    δίνω δυο γλυκά φιλιά.

    Με χαρά θα ανταποκριθώ στη πρόσκλησή σας Αντωνοπουλίτσες, προς το παρόν σας στέλνω αυτό το ποιηματάκι που μου υπαγόρευσε μία φίλη της μητέρας μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαυδία μου ευχαρίστησε εκ μέρους μας τη φίλη της μαμάς σου γιά το όμορφο ποιήμα της.Περιμένουμε κιάλλα .Ευχαριστούμε και σένα που και σε αυτή την προσπάθειά μας θα είσαι δίπλα μας.

      Διαγραφή
  4. Νάμαι και εγώ που τώρα τελευταία όλο και περισσότερο καθυστερώ να εμφανιστώ!!!!! Οι κούκλες για μένα έχουν ιδιαίτερη σημασία και γιαυτό το θέμα με συγκίνησε.... φυσικά θα είμαι παρούσα με κούκλες που ήδη η κατασκευή τους έχει αρχίσει!!!!!! Καλή επιτυχία και σε αυτή σας την προσπάθεια!!! Πολλά φιλιά σε όλες σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλες μας που θα μας βοηθήσεις και με τις διάφορες αναρτήσεις.Ολες εμείς είμαστε στην ηλικία που μόνο με κούκλες μπορούμε να παίζουμε.Με τον υπολογιστή θα μάθουμε περισσότερα στην επόμενη δεκαετία.
      Φιλάκια πολλά.

      Διαγραφή
  5. Παρούσα, δηλώνω κι εγώ, φίλες μου.
    Είναι πολύ αγαπημένο είδος η κούκλα.
    Πρέπει να σκεφτούμε έναν τρόπο να αποκτήσουμε και από μακριά κάποια που θα θέλαμε, αφού δεν θα έρθουμε όλες στα καλλιστεία!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου μια και εγώ θα αναλάβω την παρουσίαση των καλλιστείων σου λέω πως ναι θα μπορείτε να αποκτήσετε κούκλες δηλώνοντάς το διαδικτυακά και θα τις παραλάβετε αμέσως μετά την τελετή των καλλιστείων..... εκτός αν μέχρι τότε το σκεφθείτε καλύτερα και έρθετε καμιά βολτούλα μέχρι εδώ, γιατί τα καλλιστεία θα γίνουν στην πρωτεύουσα που λέει και η Νικολίτσα!!!!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ρένα μου έχεις πολύ καιρό ακόμη να το σκεφτείς γιά να ρθείτε καμιά βόλτα προς τα κάτω .Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα, αν Θέλει ο Θεός , τον Φεβρουάριο του 2016.Πρώτα καλλιστεία είναι αυτά.Μ πορείς να τα χάσεις?
      Πολλά φιλιά από όλες μας.

      Διαγραφή
  6. Είμαστε στην σωστή ηλικία να ασχοληθούμε με τις κούκλες.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τότε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τότε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    πωπω!!!και εχασα και το μαθημα!!!!χιχι
    καλη επιτυχια!!!
    οχι δεν λεω!!!απλα......θα προσπαθησω.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iριδά μου τι να το κάνεις εσύ το μάθημα? Οτι κάνεις πάντα είναι καλό καμωμένο.Θέληση μόνο να υπάρχει και όλα γίνωνται.

      Διαγραφή
  10. Εννοείται και εγω μέσα ειμαι . να γεμισουμε τα ραφια για την πρωτοβουλια του παιδιου.. κορίτσια.. και βουρ... για τις κούκλες..και . στις δύο προσπαθειες.. θα τα καταφέρουμε... ολες μαζί πάλι.. η ιδέα για τις κούκλες υπέροχο θέμα..ας μοιράσουμε τις δυναμεις μας..οπου υπάρχουν παιδια και την χρειάζονται..να βαλουμε και τα δυο μπανερ στα μπολκ μας να το δούνε και αλλες φιλες... εν ταξει κορίτσια; να περνατε ομορφα ακομα και στα δύσκολα.. και αυτό ειναι το παραδειγμα για όλους... καλο Σαββατοκυριακο.. και καλή επιτυχια στα καλλιστεία απο τωρα....!!! φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ρούλα μου και μεις αυτό τον καιρό μαζί με τις κούκλες κάνουμε και πράγματα γιά την πρωτοβουλία.Εμεις ξέρουμε πολύ καλά τι ανάγκες έχουν τα διάφορα ιδρύματα αυτό τον καιρό.Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

      Διαγραφή
  11. τι ομορφη ιδεα!!!! Μεσα και εγω !!!!! τι να φτιαξω το να φτιαξω?????
    φιλια τα λεμε συντομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν υπάρχει θέληση και αγάπη γιά κάποιους που το έχουν ανάγκη, όλα γίνωντε.

      Διαγραφή
    2. Σας εστειλα εμαιλ!!!! φιλια!!

      Διαγραφή
  12. Πολύ όμορφη ιδέα!!!!!! Για να δούμε τι θα κάνουμε. Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αγαπημένη μου φίλη θα κάνουμε, θα κάνουμε.
      Φιλάκια.

      Διαγραφή
  13. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΚΟΥΚΛΕΣ
    Δωσε μου την κουκλα σου, λιγο για να παιξω
    τα σγουρα της τα μαλλια, να της τα χαιδεψω
    -Δε στη δινω, δεν μπορω, θα μου τη χαλασεις
    τα σγουρα της τα μαλλια, θα της τα κατσιασεις!!!
    -Θα την παιζουμε μαζι, σαν τις δυο μαμαδες
    και θα την ταιζουμε, ολο λουκουμαδες
    Θα της βαλουμε φουστανι με χρυση δαντελλα
    και παπουτσια κουμπωτα, μια μικρη ομπρελλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. HΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΝΟ(ΕΝΑ ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ)
    Τον γνωριζετε τον Νινο; ειναι ο μεγαλος κουκλος της Ελιαννας.Αυτος που του λειπει το αριστερο ματακι και το δεξι χερακι.Καποτε ομως, ηταν ομορφος κι αρτιμελης ο Νινος.Με τον καιρο ομως αρχισε ν αλλαζει.Πρωτα χαθηκε το ομορφο καπελλο του.Μετα πο λιγες μερες, η Ελιαννα, καθως τον περιεργαζοταν, εχωσε κατα λαθος το δαχτυλο της στο ματακι του, κι αυτο βουλιαξε και χαθηκε μεσα στο κουφιο του κεφαλακι.Ε, αυτη τη φορα θυμωσε πολυ.Μα ο θυμος του εφυγε αμεσως, γιατι ηξερε, πως η Ελιαννα τον αγαπουσε περισσοτερο απ ολα τα παιχνιδια της.Και οι μερες κυλουσαν για το κοριτσακι, και μοιραζονταν οι ωρες αναμεσα στα μαθηματα και το παιχνιδι.Κιοταν η μητερα μαλωνε την Ελιαννα, οταν ηταν απροσεχτη η σεν τακτοποιουσε τα πραγματα της, εκεινη επαιρνε το Νινο και του ελεγε:
    Νινο, θα σου κανω λιγη γυμναστικη να ξεμουδιασεις.Ενα δυο, εν δυο!!!και δωστου να του κουνα τα ποδαρακια και να του στριφογυρνα τα χερακια.Μια μερα ομως, ετσι που κρατουσε σφιχτα η Ελιαννα τα χερακια του, ακουστηκε ενα κρααακ!!!και το δεξι χερακι του ξεκολλησε!!!Ετσι ο κακομοιρης ο Νινο εμεινε μ ενα χερι!!!Βεβαια ειχε τη φαρδια πουκαμισα του, κι ετσι η αναπηρια του κρυβοταν.Ελα ομως, που οταν η Ελιαννα επλυνε και απλωσε τα ρουχα απ τις κουκλες της, φυσηξε δυνατος αερας και η πουκαμισα του Νινου παει, χαθηκε!!!Ο φουκαρας ο Νινο..εμεινε γυμνουλης, και φαινοταν κι η ατελεια του!!!
    Εν απογευματακι, δυο γειτονοπουλες, φωναξαν την Ελιαννα για παιχνιδι, σπιτι τους.Θακαναν λεει κουκλιστικο παρτυ!!!Καταχαρουμενη η μικρη πηρε τις δυο κουκλιτσες της την Λουλου, την Πουπε και φυσικα το Νινο κι εκανε να τρεξει.Μα το μετανιωσε.Φοβηθηκε πως οι φιλεναδες της θα την κοροιδεψουν, που θαβλεπαν του Νινου το χαλι.Καλυτερα λοιπον να τον αφηνε!!Πωπω...πως λυπηθηκε ο καημενος!!!Γιατι;;Αν τον αγαπουσε αληθινα, δεν θα ντρεποταν!!!
    Το βραδακι, καταχαρουμενες οι δυο κουκλιτσες περιεγραφαν στο Νινο πως περασαν τ απογευμα στη μικρη γιορτη.Επαιξαν, χορεψαν, ακουσαν μουσικη, φαγανε γλυκα, ηπιαν λεμοναδα...Οδυστυχος ο Νινο ακουγε δακρυσμενος.
    Οταν ηρθε η ωρα για υπνο, η Ελιαννα επλυνε τα δοντια, φιλησε τη μητερα, εβαλε το νυχτικο, αρπαξε το Νινο κι επεσε στο κρεβατι της.Τοτε προσεξε, πως ο κουκλος της ηταν δακρυσμενος και μελαγχολικος.
    -Τι εχεις Νινο μου, γιατι εισαι λυπημενος;;Γιατι ειναι γεματο δακρυα το προσωπακι σου;;
    Μα ο Νινο δεν ηθελε να της πει, πως ολο το απογευμα, εκλαιγε μπρουμυτα πανω στο χαλι.Οχι, αυτο δεν τοθελε η τρυφερη καρδουλα του.Μονο ακουστηκε ενα φταρνισμα: αψιουυυ!!!
    -Αχ Νινο μου, συναχωθηκες..Μη στεναχωριεσαι, θα σου δωσω ασπιρινουλα.Η καρδουλα του Νινο ξαλαφρωσε.Μπορουσε να κοιμηθει ησυχος.
    Την αλλη μερα, χτυπησε κατα το μεσο του πρωινου, η πορτα.Μια ομορφη εκπληξη περιμενε την Ελιαννα.Ηταν η νονα της.Καταχαρουμενη η μικρη ανοιξε ενα μεγαλο πακετο με τα δωρα της.Φουστανι, παπουτσια, κι ενα βιβλιο με ιστοριες.Μα σαν αντικρυσε το Νινο...
    -Υπαρχει λυση, της ειπε η νονα.Θα τον παμε στο Μεγαλο Εργαστηρι, που διορθωνουν κουκλες.Εκει θα του φτιαξουν το ματακι και θα του κολλησουν γερα το χερι.Αλλα να τον προσεχεις πο δω και μπρος..Δεν αξιζει αλλες ταλαιπωριες ο καημενουλης...Τον αγαπας, ετσι δεν ειναι;;
    Αν τον αγαπουσε, λεει..Κιοταν με το καλο, ο Νινο ξαναγινε οπως πριν, χωρις πλεον ατελειες, η Ελιαννα τον προσεχε σαν τα ματια της!!!Δεν του ελειψε ποτε κατι απ το κορμακι του!!!
    Τι ν απεγινε αραγε ο Νινο, οταν η Ελιαννα μεγαλωσε;;;Κανεις δεν θα το μαθει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. HΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΝΟ(ΕΝΑ ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΟΥΚΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ)
    Τον γνωριζετε τον Νινο; ειναι ο μεγαλος κουκλος της Ελιαννας.Αυτος που του λειπει το αριστερο ματακι και το δεξι χερακι.Καποτε ομως, ηταν ομορφος κι αρτιμελης ο Νινος.Με τον καιρο ομως αρχισε ν αλλαζει.Πρωτα χαθηκε το ομορφο καπελλο του.Μετα πο λιγες μερες, η Ελιαννα, καθως τον περιεργαζοταν, εχωσε κατα λαθος το δαχτυλο της στο ματακι του, κι αυτο βουλιαξε και χαθηκε μεσα στο κουφιο του κεφαλακι.Ε, αυτη τη φορα θυμωσε πολυ.Μα ο θυμος του εφυγε αμεσως, γιατι ηξερε, πως η Ελιαννα τον αγαπουσε περισσοτερο απ ολα τα παιχνιδια της.Και οι μερες κυλουσαν για το κοριτσακι, και μοιραζονταν οι ωρες αναμεσα στα μαθηματα και το παιχνιδι.Κιοταν η μητερα μαλωνε την Ελιαννα, οταν ηταν απροσεχτη η σεν τακτοποιουσε τα πραγματα της, εκεινη επαιρνε το Νινο και του ελεγε:
    Νινο, θα σου κανω λιγη γυμναστικη να ξεμουδιασεις.Ενα δυο, εν δυο!!!και δωστου να του κουνα τα ποδαρακια και να του στριφογυρνα τα χερακια.Μια μερα ομως, ετσι που κρατουσε σφιχτα η Ελιαννα τα χερακια του, ακουστηκε ενα κρααακ!!!και το δεξι χερακι του ξεκολλησε!!!Ετσι ο κακομοιρης ο Νινο εμεινε μ ενα χερι!!!Βεβαια ειχε τη φαρδια πουκαμισα του, κι ετσι η αναπηρια του κρυβοταν.Ελα ομως, που οταν η Ελιαννα επλυνε και απλωσε τα ρουχα απ τις κουκλες της, φυσηξε δυνατος αερας και η πουκαμισα του Νινου παει, χαθηκε!!!Ο φουκαρας ο Νινο..εμεινε γυμνουλης, και φαινοταν κι η ατελεια του!!!
    Εν απογευματακι, δυο γειτονοπουλες, φωναξαν την Ελιαννα για παιχνιδι, σπιτι τους.Θακαναν λεει κουκλιστικο παρτυ!!!Καταχαρουμενη η μικρη πηρε τις δυο κουκλιτσες της την Λουλου, την Πουπε και φυσικα το Νινο κι εκανε να τρεξει.Μα το μετανιωσε.Φοβηθηκε πως οι φιλεναδες της θα την κοροιδεψουν, που θαβλεπαν του Νινου το χαλι.Καλυτερα λοιπον να τον αφηνε!!Πωπω...πως λυπηθηκε ο καημενος!!!Γιατι;;Αν τον αγαπουσε αληθινα, δεν θα ντρεποταν!!!
    Το βραδακι, καταχαρουμενες οι δυο κουκλιτσες περιεγραφαν στο Νινο πως περασαν τ απογευμα στη μικρη γιορτη.Επαιξαν, χορεψαν, ακουσαν μουσικη, φαγανε γλυκα, ηπιαν λεμοναδα...Οδυστυχος ο Νινο ακουγε δακρυσμενος.
    Οταν ηρθε η ωρα για υπνο, η Ελιαννα επλυνε τα δοντια, φιλησε τη μητερα, εβαλε το νυχτικο, αρπαξε το Νινο κι επεσε στο κρεβατι της.Τοτε προσεξε, πως ο κουκλος της ηταν δακρυσμενος και μελαγχολικος.
    -Τι εχεις Νινο μου, γιατι εισαι λυπημενος;;Γιατι ειναι γεματο δακρυα το προσωπακι σου;;
    Μα ο Νινο δεν ηθελε να της πει, πως ολο το απογευμα, εκλαιγε μπρουμυτα πανω στο χαλι.Οχι, αυτο δεν τοθελε η τρυφερη καρδουλα του.Μονο ακουστηκε ενα φταρνισμα: αψιουυυ!!!
    -Αχ Νινο μου, συναχωθηκες..Μη στεναχωριεσαι, θα σου δωσω ασπιρινουλα.Η καρδουλα του Νινο ξαλαφρωσε.Μπορουσε να κοιμηθει ησυχος.
    Την αλλη μερα, χτυπησε κατα το μεσο του πρωινου, η πορτα.Μια ομορφη εκπληξη περιμενε την Ελιαννα.Ηταν η νονα της.Καταχαρουμενη η μικρη ανοιξε ενα μεγαλο πακετο με τα δωρα της.Φουστανι, παπουτσια, κι ενα βιβλιο με ιστοριες.Μα σαν αντικρυσε το Νινο...
    -Υπαρχει λυση, της ειπε η νονα.Θα τον παμε στο Μεγαλο Εργαστηρι, που διορθωνουν κουκλες.Εκει θα του φτιαξουν το ματακι και θα του κολλησουν γερα το χερι.Αλλα να τον προσεχεις πο δω και μπρος..Δεν αξιζει αλλες ταλαιπωριες ο καημενουλης...Τον αγαπας, ετσι δεν ειναι;;
    Αν τον αγαπουσε, λεει..Κιοταν με το καλο, ο Νινο ξαναγινε οπως πριν, χωρις πλεον ατελειες, η Ελιαννα τον προσεχε σαν τα ματια της!!!Δεν του ελειψε ποτε κατι απ το κορμακι του!!!
    Τι ν απεγινε αραγε ο Νινο, οταν η Ελιαννα μεγαλωσε;;;Κανεις δεν θα το μαθει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΚΟΥΚΛΕΣ
    Δωσε μου την κουκλα σου, λιγο για να παιξω
    τα σγουρα της τα μαλλια, να της τα χαιδεψω
    -Δε στη δινω, δεν μπορω, θα μου τη χαλασεις
    τα σγουρα της τα μαλλια, θα της τα κατσιασεις!!!
    -Θα την παιζουμε μαζι, σαν τις δυο μαμαδες
    και θα την ταιζουμε, ολο λουκουμαδες
    Θα της βαλουμε φουστανι με χρυση δαντελλα
    και παπουτσια κουμπωτα, μια μικρη ομπρελλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή